Zoeken in deze blog

maandag 28 november 2016

Camping 'Benelux' bij het vissersplaatsje Palamós is een sfeervolle camping aan een van de mooiste stranden van de Costa Brava

Palamós is een gemeente in de Spaanse provincie Girona in de regio Catalonië met een oppervlakte van 14 km². Het telt ca. 18.000 inwoners die u graag verwelkomen in hun mooie stadje. De stad ligt aan de Costa Brava. Ooit gesticht op 3 december 1279 door Peter III van Aragón. Hij wilde toendertijd een nieuwe haven omdat een andere haven in Torroella de Montgrí verzilt was. Ja en baggerbedrijven bestonden nog niet echt in die tijd. Dus Peter de derde gaf opdracht in Palamos een nieuwe haven te maken. Palamós ligt aan het noorden van een grote baai en men kan er heerlijk zwemmen, surfen en zeilen. Verder ligt het stadje Palafrugell ligt 8.5 km ten noorden en Castell-Platja d'Aro 7 km ten zuiden. Dus genoeg te doen en zien in de nabijheid van Palamos.

Palamós
Palamós is nog steeds een belangrijke haven met een van de laatste vissersvloten in dit deel van de Middellandse Zee. “Gamba de Palamós” (Aristeus antennatus) een ver familielid van de garnalen is dé delicatesse van Palamos. Een tijd lang werd deze garnalensoort bedreigt, want iedereen kwam naar Palamos om ze te eten, zo lekker is het! Een project van duurzame visserijontwikkeling zorgt nu voor een evenwicht tussen natuur en economie. Zodat we in de toekomst kunnen blijven genieten van de beroemde garnalen uit Palamos. Dat is gezegd als je ervan houdt! :-)

Je kan zoveel doen in Palamós!

Er zijn bioscopen, toprestaurants, nachtcafés om lekker door te zakken, het Visserijmuseum is iets wat je gewoon moet doen, theater, leuke boetiekjes om rond te neuzen, winkelcentra en supermarkten. In de zomer worden er muziekconcerten, sardana-dansen, kinderfestivals en vele andere activiteiten georganiseerd.

Een special aanrader is: Espai del Peix

Dit restaurant ligt in het Visserijmuseum direct aan de visafslag. Het heeft een open keuken zodat je kunt zien welke vissen er bij Palamós gevangen worden. Je kunt de vis uitzoeken die dan voor je klaargemaakt wordt. Nee het is geen grote slachtpartij, maar genieten geblazen van deze persoonlijk aandacht, zoals u die in Palamos nog kan vinden. Als je binnenkomt legt de kok je in het Catalaans en in het Spaans uit welke gerechten er zijn. Gelukkig kan je de vis dus uitzoeken en aanwijzen als je deze talen niet machtig bent! Ze hebben meestal zo’n 5 gerechten die ze voor je neus klaar maken. Je leert hier alles over het vangen en eten van vis en het is nog smullen ook. Snorkelen in La Cala S’Alguer We hadden het al aangegeven, maar je kan hier perfect snorkelen. Heerlijk voor de kinderen of vindt u het wellicht ook lekker om te staren in helder blauw water en je in een ander universum te wanen met vissen en alles wat de zee te bieden heeft? Deze kleine baai in Palamós heeft weinig golven en veel soorten vis. Perfecte locatie om te snorkelen dus! Het water is glashelder en geeft zicht tot zeker 10 meter diep. Het ondiepe gedeelte is heel kleurrijk. Cala S’Alguer is op zichzelf al een plaatje met de gekleurde deuren. In dit vissersdorpje lijkt te tijd stil te hebben gestaan.
Visnetten

Duiken aan het strand van La Fosca

La Fosca is een van de mooiste stranden van van de Costa Brava en ligt in Palamós. Ze duiken in kleine groepjes die aangepast zijn aan het niveau van de duikers.
Platja La Fosca
Bezoek de duikclub op Facebook. Wij kunnen u een verblijf in Palamos van harte aanbevelen, want alle onderdelen om een lekkere vakantie aan zee te vieren zijn in Palamos aanwezig. Kom gauw kijken en meegenieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten